Kismennyiségű fehérjekeverékek foszforilációjának vizsgálatára alkalmas dúsítási módszerek fejlesztése
Megjelenés dátuma: 2020-05-21
Kulcsszó: foszfopeptid dúsítás
fém-oxid affinitás kromatográfia
szilárd fázisú extrakció
titán-dioxid
tömegspektrometria
szakdolgozat
fém-oxid affinitás kromatográfia
szilárd fázisú extrakció
titán-dioxid
tömegspektrometria
szakdolgozat
Absztrakt:
A foszforiláció a fehérjéken kis arányban előforduló módosulás, tömegspektrometriás vizsgálatához a foszfopeptidek dúsítása szükséges. Munkám során kis anyagmennyiségű komplex fehérjekeverékek vizsgálatára hatékonyan alkalmazható TiO2-alapú dúsító módszerek fejlesztését és teljesítményjellemzőik részletes összehasonlítását végeztem. Eredményeink alapján az 50mM citromsav tartalmú felviteli puffer alkalmazása porózus mikrogyöngyös állófázison bizonyult a leghatékonyabbnak ezen minták dúsításához.