Szerző dc.contributor.author | Mao, Caroline Le | |
Elérhetőség dátuma dc.date.accessioned | 2015-07-17T06:14:21Z | |
Rendelkezésre állás dátuma dc.date.available | 2015-07-17T06:14:21Z | |
Kiadás dc.date.issued | 2014 | |
Uri dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10831/20590 | |
Nyelv dc.language.iso | francia | hu_HU |
Cím dc.title | La mode, le goût, l´imaginaire | hu_HU |
Típus dc.type | folyóiratcikk | |
Változat dc.description.version | megjelent változat | hu_HU |
Jogok dc.rights.holder | ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszék | hu_HU |
Kivonat angolul dc.description.abstracteng | The 18e century have seen the advent of new consumptions among the French elites. If this phenomenon is well-known in the case of Paris, it is not for provincial towns. Bordeaux become, in the 18e century, a major french port for trade with the West Indies et more over with vaster oceanic horizon. Sugar, tea, coffee, chocolate are the new tastes that Bordeaux discovers. These foodstuffs allow to be fashionable, by frequenting consumption premises or by offering them to friends and relations. Moreover, theses exoctic products generate a „total fashion”, because it implies new goods and new interior décor. | hu_HU |
Füzetszám dc.identifier.issue | 1 | hu_HU |
Folyóirat dc.identifier.jtitle | Öt kontinens | hu_HU |
Utolsó oldal dc.identifier.lpage | 33 | hu_HU |
Első oldal dc.identifier.spage | 25 | hu_HU |
Kötetszám dc.identifier.volume | 2013 | hu_HU |
Hozzáférés dc.rights.access | hozzáférhető | hu_HU |
Alcím dc.title.subtitle | L´avènement de nouvelles consommations chez les élites françaises à l´aube du 18e siècle | hu_HU |
Besorolás dc.type.genre | publikáció/alkotás | hu_HU |
Jelleg dc.type.resrep | tudományos | hu_HU |
Szerző szervezeti egysége dc.contributor.inst | ELTE szervezeti egységen kívüli | hu_HU |
Típus dc.type.type | folyóiratcikk | hu_HU |
Kiadás éve dc.description.issuedate | 2014 | hu_HU |
A tételhez tartozó fájlok
Ez a tétel a következő gyűjteményekben található meg
-
Öt kontinens [404]