Az Alkalmazott Pszichológia folyóirat bemutatása

Az Alkalmazott Pszichológia folyóirat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem együttműködése keretében negyedévenként megjelenő periodika, kiadója az ELTE PPK Dékánja.
A folyóirat a pszichológia alkalmazásának minden területéről (így például a gazdaság-, az iskola-, a katonai-, a klinikai- és az egészség-, a környezet-, a kriminál-, a munka- és szervezet-, a nevelés-, a pedagógiai-, a poliltikai -, a tanácsadás- és a sportpszichológia) közöl kutatási eredményeket bemutató magyar és angol nyelvű empirikus tanulmányokat, áttekintő írásokat és könyvismertetéseket. A lap a gyakorlati területen dolgozó pszichológusok, illetve határterületeken dolgozó más szakemberek (pedagógusok, szociális munkások, szervezetfejlesztők, trénerek) széles rétegének szól. A Szerkesztőbizottság elnöke: Hunyady György. Szerkesztőbizottság: Demetrovics Zsolt, Faragó Klára, Jekkelné Kósa Éva, Juhász Márta, Kalmár Magda, Katona Nóra, Király Ildikó, Kiss Enikő Csilla, Molnárné Kovács Judit, N.Kollár Katalin, Münnich Ákos, Szabó Éva, Urbán Róbert. Főszerkesztő: Szabó Mónika.
ISSN 1419-872 X (online: http://ap.elte.hu )

A folyóirat elektronikus változatára a CC BY-NC-ND (Creative Commons – Attribution-NonCommercial-NoDerivatives) licenc feltételei érvényesek. A cikkek szabadon elmenthetők (Open Access), másolhatók; változtatások nélkül, a forrásra való hivatkozással használhatók. Az alkalmazás kereskedelmi célokat nem szolgálhat, az kizárólag saját célokra történő felhasználására értendő. Bármilyen egyéb terjesztési és felhasználási forma esetében az 1999. évi LXXVI. szerzői jogról szóló törvény és az ahhoz kapcsolódó jogszabályok az irányadók.

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.