Dissertationes Archaeologicae

A Dissertationes Archaeologicae open-access, lektorált, tudományos folyóirat, amelyet az Eötvös Loránd Tudományegyetem jelentet meg az ELTE BTK Régészettudományi Tanszék közreműködésével. A folyóirat évente jelenik meg, 2013-tól kezdve kizárólag online formában. Teljes címe: Dissertationes Archaeologicae ex Instituto Archaeologico Universitatis de Rolando Eötvös nominatae.
A Dissertationes Archaeologicae küldetése az Európa, a Földközi-tenger partvidéke és a Közel-Kelet területeit érintő, az őskor és a korai újkor közé eső történeti korszakokat vizsgáló régészettudományi publikációk megjelentetése. A tudományos tanulmányokon kívül a folyóirat rendszeresen közöl ásatási jelentéseket. Figyelemmel kíséri a régészettudományi és ahhoz kapcsolódó publikációkat és ezekről rendszeresen jelentet meg recenziókat. Külön rovatot szentel a tudományterülethez kapcsolódó doktori dolgozatok kivonatának megjelenítésére.
A folyóirat nemzetközi szellemiségéből és törekvéseiből adódóan angol, német illetve francia nyelvű közleményeket is elfogad.


Főszerkesztő:
Bartus Dávid

Felelős szerkesztő:
Borhy László

Szerkesztőbizottság:
Bartosiewicz László (Stockholm University)
Borhy László (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
Czajlik Zoltán (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
Feld István (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
Kalla Gábor (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
Raczky Pál (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
Szabó Miklós ((Eötvös Loránd Tudományegyetem)
Vida Tivadar (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

Kiadó: Eötvös Loránd Tudományegyetem

ISSN 2064-4574 (online)

A folyóirat elérhetősége: http://ojs.elte.hu/dissarch/issue/archive

Legújabb feltöltések